23-01-2023

Infrastructuur en bereikbaarheid Echt centrum

De komende jaren wordt ingezet op een verbeterde algehele ontsluiting en infrastructuur van het centrum.

In het volgende visualisatiefilmpje van de infrawerken krijgt u een  mooi beeld van hoe een en ander in de nieuwe situatie ongeveer uit gaat zien.

U kunt dit visualisatiefilmpje (duur 4 minuten) bekijken via:; https://youtu.be/T6JCzaonA5A

 

De werkzaamheden rondom de aanleg van de rotonde Palmbrugweg starten op 23 januari a.s..

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door BLM Wegenbouw uit Wessem.

Om de rotonde aan te leggen wordt het kruispunt Palmbrugweg-Zuiderpoort afgesloten:

Van 23 januari tot en met 10 maart 2023 wordt het kruispunt Zuiderpoort- Palmbrugweg geheel afgesloten. Doorgaand verkeer vanuit het centrum richting A2 en omgekeerd is in deze fase niet meer mogelijk. De bereikbaarheid wordt via omleidingsroutes geregeld. De bereikbaarheid voor het doorgaande verkeer wordt via een omleidingsroute over de St Janskamp-Groenserkampweg –Diepstraat richting centrum en Rijksweg Noord / N276 en omgekeerd geregeld. (zie ook onderstaande omleidingstekening).
De voorzijde / parkeerstrook t.h.v. van de woningen Zuiderpoort 33 t/m 47 blijft, komende uit de richting Peijerstraat, gewoon bereikbaar. De garageboxen aan de achterzijde Molenbeekstraat/Zuiderpoort blijven in eerste instantie bereikbaar via de bestaande uitrit Zuiderpoort. Na de aanleg van de nieuwe ontsluiting (zijde Palmbrugweg) zijn deze garageboxen met een omleidingsroute bereikbaar via de Bellekeweg-Palmbrugweg. Hierover worden de betreffende bewoners nader geïnformeerd.